Opvoeden en opgroeien                                                      
 
Graag wil ik me even voorstellen.
Mijn naam is Elsemiek Rooijakkers en ik ben opvoedondersteuner vanuit| het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Deurne. Vanuit mijn pedagogische achtergrond ben ik uw aanspreekpunt vanuit de gemeente Deurne op de school van uw kind. 
 
Heeft u vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind(eren)?
 
Door de transitie jeugdzorg zijn de gemeenten vanaf januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Ze maken van de gelegenheid gebruik om de zorg rondom gezinnen en kinderen te verbeteren. De zorg wordt hierdoor toegankelijker en beter bereikbaar voor ouders.
 
De rol van de opvoedondersteuner kan worden vergeleken met die van het consultatiebureau voor kinderen van 0-4 jaar. Als een kind 4 jaar wordt, gaat u als ouder niet meer naar het consultatiebureau. Het kan echter wel zijn dat u nog eens een vraag hebt over opvoeden of opgroeien. In zon geval kunt u terecht bij de opvoedondersteuner. Opvoedondersteuners zijn aanwezig op plekken waar ouders en jeugdigen al regelmatig komen, zoals in dit geval de school.
 
U bent welkom om contact met mij op te nemen met vragen rondom opvoeding en opgroeien. Hiervoor kunt u mij bellen of mailen, en uiteraard is er de mogelijkheid om een afspraak te maken.
 
Ik ben bereikbaar op:
 
E-mailadres: elsemiek.rooijakkers@opvoedondersteunerdeurne.nl
Telefoon: 06 41 04 89 67
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag